Siergrassen

De afstand tussen de leibomen

Een ideale plantafstand tussen leibomen bestaat niet. Alles hangt af van de gebruikte soort en het gewenste effect. Als algemene regel kunnen we stellen dat snelgroeiende soorten als leilinde, moeraseik en plataan verder uit elkaar kunnen planten als de traaggroeiende soorten veldesdoorn en haagbeuk om de eenvoudige reden dat de snelle groeiers op kortere tijd de afstand tussen de bomen kunnen overbruggen.

Om een mooi resultaat te bekomen is het belangrijk goed te plannen en eerst alles goed uit te meten zodat je de bomen op gelijke afstand van elkaar staan. Ben je niet zeker, vraag gerust om raad.

v.b.: Als je de leibomen 2 meter uit elkaar wil planten, plant je de eerste boom op 1 meter, de tweede op 3 meter, enz. De laatste boom van de rij staat dan weer op 1 meter van het einde, zodat alle bomen zich mooi symmetrisch kunnen ontwikkelen. Zie ook onderstaande tekeningen.

 

Afstand verdelen tussen leibomen
Afstand verdelen tussen leibomen in een hoek aangeplant
Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...