Siergrassen

Het planten van leibomen

Hoe groot maken we de plantput?

Nadat we de plaats van de bomen goed uitgemeten hebben, maken we voor elke boom een platput die ongeveer dubbel zo groot is dan de wortels van de boom. We maken deze put ook diep genoeg, en we mengen onderaan in de put voldoende bodemverbeteraar of potgrond mee in de grond. We gebruiken hiervoor potgrond met grote, grove stukken, om zo voldoende zuurstof in de bodem te krijgen. (Nooit mest of onverteerde bladeren gebruiken!)

Wanneer planten we?

Voor het planten van leibomen gelden in principe de zelfde regels als voor gewone sierbomen. Er kan worden geplant na het vallen van de bladeren, van half november tot half maart. Hoe vroeger hoe beter, maar het is geen probleem om in volle wintertijd, wanneer het vorst- en sneeuwvrij is, te planten.

Hoe diep planten we?

We planten de bomen op dezelfde diepte zoals ze in de kwekerij gestaan heeft. Dit kan je duidelijk op de stam zien. Plant nooit te diep, de boom gaat dan onherroepelijk afsterven. Dit geldt in het bijzonder voor de linde die hier zeer gevoelig aan is. We vullen aan met grond, in gelijke delen gemengd met goede potgrond. We drukken zachtjes aan.

Nooit mest, onverteerde bladeren of dennenaalden gebruiken. De wortels kunnen hierdoor sterk verbranden.
Mest kan heilzaam zijn als je het boven op de grond, ± 20 cm van de stam aanbrengt.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...